Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!

2015. február 24. 13:40 - balaton | peti

kerülés2.jpg

Az egyik legismertebb női magazin legutóbbi számában találtam egy nagyon kedves és tartalmas összeállítást arról, hogy a Balatonra télen is érdemes ellátogatni. Némi büszkeséggel olvastam arról, hogy ilyenkor télvíz idején ezt meg ezt lehet nálunk csinálni, aztán szombaton egy kicsit kibővítettem a lehetőségek körét.

Sütött a nap, és a madarak szerint már tavasz volt – a madáretető körül gyönyörű trillázásba kezdtek és a kertben is 4 centisek már a tulipán hajtások. Így hát elővettük a biciklit. Igen a biciklit, február 21-én – hivatalosan még télen… Egy kicsit le kellett porolnunk, meg persze a gumikba is kellett levegőt fújni, de az aktív kikapcsolódásnak aktívan kell nekivágni. Mindannyian sapkát, kesztyűt és meleg sálat húztunk és irány a balatonfüredi part.

Óriási élmény volt lekerekezni a sétányra, ahol a Vitorlás téren letettük a bicikliket, majd amíg a gyerekek kacsát etettek és kiültek a napozóágyak egyikére, addig mi a még virág nélküli rózsalugas egyik padján néztük a viszonylag erős szélben haragosnak tűnő Balatont, kürtős kalácsot ettünk és forró teát ittunk. Ott, a Balaton parton találkozott a Tavasz a Téllel és bízom benne, hogy megbeszélte vele, ezután már az ő ideje jön, úgyhogy a tél vonuljon csak szép csendben el és vissza ne merjen nézni se most, se március 15-én…

Szóval mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy ne törődjön a naptárral, és ha kisüt a nap, legyen akár tél is, üljön fel a biciklire és tekerjen egyet – Füreden vagy bárhol a Balaton partján!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr617211639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása