Kuvik, szajkó, medvefül

2015. február 11. 11:28 - balaton | peti

20141002_124452.jpg

Korábban jártunk már a Természet Házában, amikor átadták azt, de most Nati is útba ejtette egyik útja során. Ő így értékeli a látottakat.

"Elöljáróban annyit, hogy szerencsésnek tartom magam: az elmúlt időszakban több friss és ropogós balatoni fejlesztést nézhettem meg, bejártam az újonnan megnyitott látogatóközpontokat. Mindazonáltal azt gondolom, a tegnapi gyenesdiási látogatás tette fel az i-re a pontot.

A tavaly ősszel átadott Természet Háza nagyszerű élményt kínált – sablonosan és általánosságban mondhatnám azt, hogy „a központban megismerhető a Keszthelyi-hegység élővilága, története, a vidék flórájának és faunájának jellemzői”, de én most ettől eltekintenék. Hiszen ez a bemutatóközpont sokkal több ennél: megtudhatod, hogy milyen is a medvefül kankalin és hogy legközelebb csak az Alpokban 2000 méteres magasságban találkozhatsz vele; megtudhatod (és ami azt illeti meg is nézheted), hogy a nagy szarvasbogár ugyancsak impozáns méretű lárvája 4-6 évig eszi magát nagyra a tölgyfa kérgében és arra is magyarázatot kaphatsz, hogy miért is nevezik a kuvikot halottas madárnak.

Kipróbálhatod, hogy hogyan is működik az ökomata (!), meghallgathatod, hogy hogyan szajkózik a szajkó. És persze van óriási dioráma meg balatoni akvárium és míg el nem felejtem, a gyermekeknek megannyi játék, puzzle és interaktív képernyők, de nem is sorolom tovább, el kell menni és meg kell nézni, hogy milyen is az erdők világa a Keszthelyi-hegységben."

Bővebb információt a látogatóközpontról itt találtok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr1007161007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása