Újévi fogadalom helyett

2014. december 11. 13:41 - BALATON | NÓRI

ujevi_fogadalmak2014.jpg

Gondolom szinte nincs olyan ember, aki szilveszter éjszakáján ne tett volna már valamilyen fogadalmat. 20 év felett egyre gyakoribbak a többet törődöm a barátaimmal, több időt töltök a családommal és a többet fogok mozogni mondatok. Én az újévi fogadalmakban kevésbé hiszek, viszont abban igen, hogy ilyen elhatározásokat bármelyik pillanatban hozhatunk, felesleges vele újévig várni. Az, hogy betartjuk-e, már csak rajtunk múlik, én mindenesetre hoztam pár olyan programjavaslatot, amely a 3 fenti fogadalom mindegyikének megtartását segíti. :)

turaajanlo.jpg

Kívánság Geotúra 

December 28-ára a Balaton-felvidéki Nemzeti Park túrát szervez. Hogy hova? Azt mi dönthetjük el. Választani lehet a Vöröskő geotúra (Alsóörsről a Csere-hegyi kilátó érintésével a Káptalanfüredre átvezető túrán a Balatonpart e jellegzetes kőzetének több arcát ismerhetjük meg és időutazást teszünk a hajdani vörös félsivatagba is) és a Dörgicsei geotúra között. Utóbbi során a lankákba simuló kora középkori templomok környezetében betekinthetünk egy felhagyott bánya különleges mészkőfejtési technikáiba, megnézhetjük a nyugati országrész egyik legszebb „ördögszántását”, egy vadregényes szurdokban kisebb barlangüregeket fedezhetünk fel, és közvetlen közelről láthatunk egy 10 méter magas löszfalat is. Szavazni a sardy@geopark.hu e-mail címen lehet december 13-ig.

Káli portyák

Egy profi túravezető, némi forraltbor és szuper csapat. A január 3-i túrák különlegessége, hogy az útvonal a 3Vulkán és a Káli futónap pályáin halad 8000, 9000, 19000 és 21000 méteren. Ugye Te is jössz?

Újévi Cholnoky Jenő Emléktúra Balatonfüreden és környékén

Január 3-án a Balaton-felvidéki Nemzeti Park is túrázni hív.

Útvonal: Balatonfüred, Arácsi vasúti megálló–Koloska-csárda–Koloska-forrás–Jókai-kilátó–Lóczy-barlang– Balatonfüred, Arácsi vasúti megálló. Jó hír: a túra része a barlanglátogatás is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr76972239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása