Disznóvágás és sütiverseny - gasztroprogramok hétvégére

2014. november 19. 09:36 - BALATON | NÓRI

Alma együttes.jpg

A hétvégi túrák után biztosan jól fog esni némi fonomság. Választhatunk hagyományos disznóvágás és házi sütemények között.

Vonyarcvashegyen ez a hétvége a kulináris élvezetekről fog szólni. Szombaton a régi falusi disznóvágások hagyományait elevenítik fel. A napot házi pálinkával kezdik, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalnak fel. A vendégek a disznósajt, májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról. Délután ne hagyjátok ki az Irigy Hónaljmirigy műsorát sem!

Vasárnap az édes élvezeteké lesz a főszerep, finomabbnál finomabb házi süteményekkel várják a látogatókat. Lesz verseny is, a gyermekeket pedig az Alma együttes műsora szórakoztatja majd.

A részletes program itt olvasható.

Jó szórakozást!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr1006915133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása