Hétvégi sportajánló: várfutás, mountain bike kupa, túrázás

2014. október 09. 13:35 - BALATON | NÓRI

Szigliget_Varfutas_3.jpgErre a hétvégére több szuper sportos ajánlatunk is van. Választhatunk futás, kerékpározás vagy túrázás között. Jöjjenek a részletek!

A szigligeti várfutást akár középkori sportnak is mondhatnánk, bár az akkori várvédők nem szórakozásból tették meg futva a várba vezető utat. A várfutással egy történelmi eseménynek állítanak emléket a helyiek. 1558-ban, amikor a portyázó törökök megtámadták a szüretelő szigligeti parasztokat, az akkori várkapitány Magyar Bálint katonáival a segítségükre siettek és visszamenekítették a szüretelőket a várba. Akkor életükért futottak a szigligetiek a török elől, ma már legfeljebb csak az egészségesebb élet lehet ehhez hasonló cél. A várfutás során a futók 6 és 10 km-es távot teljesíthetnek. A történelmi eseményre utalva a rajtot ágyúlövés fogja jelezni. A klasszikus 6 km-es távon hagyományőrző öltözéket viselő lovas lovagol a versenyzők előtt a teljes távon. Mindkét táv vége komoly kitartást igényel a futóktól. A 6 km-es táv utolsó 1.500 méterén 80 méteres szintkülönbséget kell teljesíteni, míg a 10 km-es utolsó 800 méterén 60 méteres szintkülönbség nehezíti a célba érkezést. A cél természetesen a Várban van.

Időpont: 2014. október 11.
Nevezés: 8:30 - 10:00
Helyszín: Szigliget, Sportpálya
További részletek itt olvashatóak.

Akik inkább a kerékpározást kedvelik, azoknak ajánljuk a Nyugat Mountain Bike Maraton Kupát Balatonfűzfőn. Legyél akár profi, akár amatőr sportoló, mindenki megtalálja a számítását a Nyugat Maraton kupában. Rendezett versenykörülmények, kihívásokat ígérő pályák, színvonalas kiszolgálás várja a sportolni vágyókat.

A versenyek 3 távon kerülnek megrendezésre. Az eredmények hitelességét chipes időmérés biztosítja. A napközbeni programok pedig kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak azon családtagok számára, akik nem indulnak valamelyik versenyszámban.

A sorozat mindhárom futama pénzdíjas és a hölgyeket külön értékelik!

Időpont és helyszín: 2014.10.12., Balatonfűzfő

Részletek itt olvashatóak.

És végül jöjjön egy kevésbé extrém programajánló is. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szombatra természetismereti túrát szervez, illetve emellett a Lóczy-barlangnál is játékos foglalkozásra és vezetett túrára várja a családokat. A Lóczy-barlangnál megrendezésre kerülő ún. Geotóp nap részletei itt olvashatóak.

Ha már Tihanyban vagy Füreden járunk, ne hagyjuk ki a szombati csipkebogyó pikniket sem!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr466773987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása