Balatoni Halfesztivál – Ahol a magyar hal (cs)úszik

2014. október 08. 09:37 - BALATON | NÓRI

halfesztivál_2014_mod.jpg

Októberben ismét az uszonyosoké lesz főszerep Siófokon, ahol idén második alkalommal rendezik meg a Balatoni Halfesztivált.

A siófoki éttermek séfjei tavaly már bebizonyították, hogy ha halas fogásokról van szó, a fantáziának nem kell határt szabni. A vendéglők lelkesedésére számítva a szervezők idén ismét kreatív halfőző versenyt hirdetnek, és bíznak abban, hogy a séfek friss, szezonális hozzávalókból olyan halas étkeket kreálnak, amelyek bizonyítják, a hal valóban az egyik legjobb falat. A különleges fogásokat az „éttermek utcájában” a közönség is megkóstolhatja, és remélhetőleg ismét kiderül: van élet a halászlén túl is. Csak ízelítőként: a tavalyi kreatív halfőző versenyre a helyi vendéglők olyan étkekkel neveztek, mint a zöldségekkel, sajttal töltött busafilé, vagy a Siófok legjobb halétele címet elnyert finomság, amelynek neve így hangzott: balatoni fogasfilé burgonyapikkelyben, rókagombás, pontybelsőséges rizottóval és mangó chutey-val.

A Halfesztivál persze nemcsak ízletesen elkészített fogásként prezentálja az uszonyosokat, hiszen a vendégek akváriumokban elhelyezve, a természeteshez közeli állapotukban is megismerkedhetnek a hazai halfajok színe-javával, de a pikkelyesek a mozivásznon is megjelennek majd népszerű rajzfilmek főszereplőiként.  A II. Balatoni Halfesztivál programjai között olyan előadót is hallhatunk, mint Péterfy Bori, és lesz Kiscsillag koncert is.

Ha szeretnéd a balatoni halakat még jobban megismerni, látogass el a balatonfüredi Bodorka Vízivilág Látogatóközpontba, ahol 17 akváriumban megannyi hal vár!

A részletes program itt olvasható.

Halfesztivál.jpg

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr726769435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása