Vörösboros luxus a Balaton-felvidéken

2014. október 03. 12:00 - balaton | peti

liszkay.jpg

A monoszlói Liszkay pincészet több szempontból is különleges. Már a helyszín sem mindennapi, hiszen a Káli-medencét sokan a magyar Toscana-nak tartják hangulata miatt. Ráadásként Monoszlón ehhez még az országos szinten egyedülálló természeti kincs, a Hegyestű is társul. A pincészet teraszáról páratlan kilátás nyílik a környező szőlősorokra és domboldalakra, mely már önmagában is kikapcsoló élmény.

Ezt lehet fokozni néhány kiváló pohár borral, amelyek között ugyan található fehér és rosé is, de főként – ellentétben a Balaton-felvidéki szőlészetek többségével – a vörös bor dominál. Kedvünkre választhatunk a Cabernet Savignon és Franc, a Merlot, vagy a Pinot noir kínálatból, de cuveé borokkal is találkozhatunk. Minden nap lehetőség van borkóstolókon részt venni, ahol számos díjnyertes tétel kerül bemutatásra – akár idegen nyelven is.

És ez még nem minden! Néhány éve megnyitotta kapuit a borhotel is, ahol a felsorolt élményeket napokon keresztül élvezhetjük – luxuskivitelben. A pompás borok mellé kiváló helyi termékekre alapozó, de a nemzetközi ízeket sem elhanyagoló éttermet párosítottak, valamint kialakításra került 9 szoba is, amelyek egyetlen célja, hogy a vendég minél felhőtlenebbül tudjon kikapcsolódni. Ezt olyan lehetőségek teszik teljessé, mint a kül- és beltéri medence, a szauna vagy a gőzkabin, de a hagyományos kandallóban pattogó farönkök látványa és hangja is felér egy ilyen szolgáltatással. Bővebb információk a helyszínről itt találhatók. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr476755435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása