Szüreti Fesztivál Balatonfüreden

2014. szeptember 15. 11:42 - balaton | peti

szüret.jpg

Balatonfüreden 2014. szeptember 26. és 28. között rendezik meg a hagyományos Szüreti Fesztivált, amely a szüreti felvonulás, a borkóstolások és a vásár mellett zenés, táncos színpadi műsorokkal várja az érdeklődőket.

Az esemény legszínesebb eleme a felvonulás, melyre szombaton (09.27.) kerül sor boros gazdák, borlovagrendek, néptáncosok, lovas kocsik, zászlóforgatók, gólyalábasok és a Reformkori Hagyományőrző Társaság részvételével. A megnyitót követően zenés, táncos programok kíséretében alkalom nyílik megkóstolni Balatonfüred és környékének ízletes borait, este pedig ünnepélyes tűzgyújtás zárja a programok sorát a Kisfaludy színpadnál. A szombati nap további érdekessége, hogy a Jókai hajón tartja rendkívüli közgyűlését a Balatoni Borlovagrend, amelyre – és az ezzel egybekötött különleges borkóstolóra sétahajózás közben – külsősöket is szeretettel várnak részvételi díj fejében.

Vasárnap óvódások műsorát tekinthetjük meg és izgalmasnak ígérkezik az esti fáklyás séta a Református Fehér Templomtól a Szent Mihály templomromig. Egész hétvégén kézműves vásár valamint játszóház várja az érdeklődőket, a szerepelni vágyók pedig izgalmas versenyeken tehetik próbára tudásukat a szüret jegyében (szőlőszemezgetés, hordógurítás, szőlőfürtbe-célba dobás, szőlőlevél keresés).

A balatonfüredi Szüreti Fesztivál lesz a legtökéletesebb alkalom, hogy végigkóstoljuk a Balaton borvidék legjelesebb alkotásait, az esemény részletes programja itt található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr196699883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása