Kisvasút nap a Balatonnál

2014. szeptember 03. 13:44 - BALATON | NÓRI

Balatonfenyvesi kisvasút.png

Ha a Balatonra gondolunk, akkor valószínűleg elsőként nem a balatonfenyvesi kisvasút jut eszünkbe, pedig tényleg méltánytalanul feledkezünk el róla. Nemcsak a Hűvösvölgyi és a Gemenci Kisvasút, Zsuzsi és a többi kedvenc kiváló hétvégi program, hanem a Balaton egyedüli kisvasútja is. Kiváló lehetőség erre a szeptember 6-án megrendezésre kerülő kisvasút nap, ahol műsorral, különleges programokkal, játékokkal, kvízzel, pogácsával várják a látogatókat. 

Az 1956-ban átadott 62 km hosszú vonalból ma már csak a Balatonfenyves és Somogyszentpál közötti szakasz üzemel. Ez Magyarország egyetlen olyan kisvasútja, amelyen menetrendszerinti személyszállítás történik.

A keskeny nyomtávú vasútvonal csodálatos környezetben halad, a Nagyberek belsejébe viszi a látogatókat. Kellemes időtöltést és sok élményt rejt a kisvasúton tett utazás a Fehérvízi-láp érintetlen területére, ahol 123 madárfaj és számos madárritkaság él. Ilyenek a nyári lúd, a nagy kócsag, a bölömbika, a kis kárókatona. A Fehérvíz Természetvédelmi Területet 1977-ben nyilvánították védetté, jelenleg a Balaton-felvidéki Nemzeti Park működési területéhez tartozik.

A 14 km-es utat a Balatonfenyves GV (kisvasúti) állomásról indulva a Központi főmajoron át, 40 perc alatt teszik meg a vonatok. A kisvasút hivatalos menetrendje itt érhető el, a részletes program pedig itt olvasható.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr476665267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása