Költőtalálkozó és költőverseny Balatonfüreden

2014. szeptember 02. 16:06 - BALATON | NÓRI

Quasimodo.png

A hétvégén igazi világvárossá változik Balatonfüred. A junior nyílt vízi úszó-világbajnokság mellett, amiről egy korábbi bejegyzésben Peti már beszámolt, most hétvégén kerül megrendezésre a XXII. Balatonfüredi Nemzetközi Költőtalálkozó és Költőverseny is, utóbbi a 20 századi Nobel-díjas Salvatore Quasimodo nevét viseli. A költő 1961-ben Balatonfüreden kezeltette magát, sikeres gyógyulása emlékére a Tagore sétányon fát ültetett és versben is megemlékezik az itt töltött hetekről.

Az idei versenyre mintegy kétszáz, köztük több külföldi és határon túli pályázó négyszáz művel nevezett.  A 2 nap során több könyvbemutató, irodalmi matiné és térzene várja az irodalom és a költészet iránt érdeklődőket, a részletes program itt érhető el.

Az elmúlt hetekben a facebook oldalon gondolom már mindenki találkozott azzal a kezdeményezéssel, kihívással, aminek célja a magyar versek népszerűsítése. Mi a költő alábbi, az emlékfájánál olvasható soraival csatlakozunk és mindenkitől várjuk a további balatoni témájú verseket.

„Örömteli szívvel fácskát ültetek a hullámzó Balaton partján, melynek levelei túlélik majd mulandó életemet. Gyökerei mélyre fúródnak a büszke magyar földbe, melyet a történelem örökké meggyötört. Legyen minden ágacska üdvözlet annak, ki eljön ide és szereti a költészetet, mely megszüli a finomságot és az igazságot minden nemzet fiainak nevében. Balatoni barátaimnak” 1961. június 27., Salvatore Quasimodo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr146659529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása