Ingyenes bringapálya Balatonfüreden

2014. augusztus 28. 11:09 - balaton | peti

bringa.jpg

A Balatonfüred és Tihany között található, korábban csupán nívós kerékpáros rendezvényeknek otthont adó bringapálya hamarosan elérhető lesz a nagyközönség számára is. A nyitóhétvégén nagyszabású rendezvény keretein belül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a teljesen felújított és kibővített területtel – amellett, hogy az extrém kerékpározás nagyágyúinak trükkjeit figyelhetik testközelből.

Az említett esemény szeptember második hétvégéjén, azaz 12-14. között esedékes, és számos versenyszámban mérik össze tudásukat a rajthoz állók: triál, north-sore, dirt, pump-track… A kerékpáros sport szerelmesei bizonyára jóízűen csettintenek eme felsorolás láttán.

A felújított park az ország legnagyobb és legkomplexebb bringapálya rendszere lett, itt épült fel az az 1200 négyzetméteres dirt pálya (dombos ugratókkal), ahol 8 méter magas földhegyekről ugratnak le a biciklisek, a pálya indító állványa pedig a komplexumot kiszolgáló épület tetején található. Egyedi adottságokkal rendelkezik a 2000 négyzetméteres triál pálya is, amelynek a nyomvonalán mesterséges akadályok, sziklák, farönkök biztosítják az izgalmakat. Tavaly a park Pump Track pályával bővült, amely új generációs szórakozást nyújt a kerékpáros közönségnek, hiszen pedálozás helyett, a súlypont fel- és lemozgatásával, azaz pumpálással lehet a pályán körbemenni, míg idén Kalandparkkal bővült a helyszín kínálata, ahol többek között egy 14 méteres mászó toronnyal, egy 72 állomásos akadálypályával és csúszópályával is találkozhatnak a kerekek nélküli izgalmakra vágyók.

A felújítás és bővítés a környezettudatosság jegyében történt: a helyszínt napenergiával működő solar lámpák világítják meg és a kiszolgáló épület vízmelegítése is napenergiával lett megoldva. A Balatonfüredi Bringapark teljes egészében ingyenes közparkként fog üzemelni, kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújtva fiatalok és családosok számára. A park március és november között várja a látogatókat, de érkezés előtt érdemes tájékozódni erről, hiszen időjárás függvényében a nyitva tartás változhat. Bővebb információk a parkról itt találhatók, alant pedig egy kis ízelítő, hogy mire lehet számítani a szeptemberi rendezvényen:

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr506643945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása