Minden ami magyar, minden ami finom

2014. július 25. 10:38 - balaton | dia

Hungarikum_-_slider_-_1000X389.jpg

Ha a magyar tengernél járunk, természetes hogy magyaros ételeket szeretnénk enni. Abban szerintem sokan egyet értünk, hogy nincs is jobb egy finom halászlénél, gulyásnál desszertnek egy jó mákos gubánál, vagy dobostortánál mindezt leöblítve egy pohár borral vagy a kisebbnek egy pohár szikvízzel. Ha szeretnénk a hétvégén finomságokat kóstolni, és még jobban megismerkedni a magyar gasztronómiával érdemes ellátogatnunk a i Hungarikum Fesztiválra Balatonalmádiban július 25. és 29. között.

A közösségi oltalom alatt álló hungarikum, olyan dolog, amely különleges, egyedi és csak Magyarországra jellemző, röviden, amiről mi magyarok ismeretek vagyunk a világban. Ezek alapján hungarikum lehet élelmiszer, kulturális örökség, ipari és műszaki megoldás is. A hungarikumok listáját itt találhatjuk meg.

Balatonalmádiban 5 napon keresztül kóstolhatjuk meg azokat a dolgokat, amik egyediek a magyar gasztronómiában. Legyen szó kisebbekről, nagyobbakról, édesszájúakról, húsimádókról, mindenki találhat számára megfelelő falatot. Illatos kenyérlángos, vaníliás-diós kürtöskalács, túrós házi húzott rétes, mangalicából szürke marhából készült finomságok, és persze isteni borok, kell ennél több? A rengeteg ételen és italon kívül népművészeti, kézműves bemutatók, gyermekprogramok, táncház és retro disco is várja a kikapcsolódni vágyókat. Részletes program elérhető itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr386543225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása