Minigazdaság a Balatonnál

2014. július 24. 13:28 - balaton | dia

megnyit17-700x525.jpg

Ha épp nincs strandidő, és unatkozunk, érdemes ellátogatni a balatonszárszói Napfényudvar Mini-gazdaság és Állatsimogatóba, ahol egy olyan interaktív programra bukkanhatunk, mely egyaránt szórakoztat gyermekeket és felnőtteket.

Nyár elején nyílt meg a létesítmény, ahol egy igazi háztáji gazdálkodásba nyerhetünk betekintést. A szórakozás, pihenés mellett rengeteg tudást, információt is szerezhetünk egy olyan világ mindennapjairól, melyet manapság csupán a falusi emberek tapasztalhatnak meg. Nem csak családoknak lehet ideális program, hanem akár óvodás, iskolás kiránduló csoportoknak is. A parasztportát egy magánvállalkozó, Kiss György hozta létre, ezzel biztosítva, hogy a családok testközelben láthassák a falusi parasztudvarok világát.

A cél az, hogy a nagyvárosban élő gyermekek, családi program keretében ismerjék meg az állatokat. Többek között találkozhatunk kakassal, kacsákkal, libákkal, tyúkokkal, pulykákkal. A baromfikon kívül lehetőség van megsimogatni a kecskéket, malacokat, nyuszikat, sőt egy lovat is. Természetesen vannak olyan állatok melyek "véletlenül" térnek be az állatsimogatóba, így ha elég szemfülesek vagyunk, láthatunk sünit, fecskét, cinkét is. A madárházban pedig megtalálhatóak különféle szárnyasok például galambok, fácánok, vadkacsák is. Az állatsimogatóról további információkat itt találhatunk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr866537897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása