Vitorlás tókerülés – immár 80 éve

2014. július 07. 10:14 - balaton | peti

kékssssz.jpg

Mérföldkőhöz érkezett Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye a Kékszalag Nagydíj: a július 10-12. között megrendezett verseny idén ünnepli 80. születésnapját. Természetesen az idő múlásával a verseny kiírása is változott valamelyest, néhány éve már nemcsak egytestű, hanem többtestű hajókkal is lehet nevezni.

A Kékszalag nem csupán egy verseny, hanem a vitorlás társadalom ünnepe, s ennek megfelelően számos kísérőrendezvény is kapcsolódik ezen időszakhoz, Balatonfüreden például 10 napos kulturális- és gasztronómiai eseménysorozat kapcsolódik hozzá. A versenyt élőben közvetíti majd a DigiSport csatorna, de akik nem rendelkeznek előfizetéssel, azok a Kékszalag hivatalos honlapján is nyomon tudják követni a történéseket.

A közel 600 hajót felvonultató mezőny küzdelme igen izgalmasnak ígérkezik, melynek győztesei végül a Herendi Porcelánmanufaktúra egy-egy különleges, kifejezetten erre az alkalomra készített díját vihetik haza. A 155 kilométeres távnak július 10-én, csütörtökön reggel 9:00 órakor indul, s a leggyorsabbak akár 4-5 óra múlva már célba is érhetnek.

Idén is a résztvevők között köszönthetjük az 55 évig rekorder Nemere II-t és a 118 éves Kishamist is. A program részletes lebonyolítása és a kísérő rendezvények eseményei itt olvashatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr76481241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása