Múzeumok Éjszakája 2014

2014. június 16. 14:56 - balaton | peti

keszthely_2.jpg

A múzeumok éjszakája évről évre több embert mozgat meg, egyre nagyobb látogatószámról számolnak be a résztvevő intézmények, nem csoda hát, ha minden évben bővül a csatlakozók száma. A Balaton régióból több település is képviselteti magát a tekintélyes listán, így például Balatonszárszó, Gyenesdiás és Keszthely is.

A programok között Balatonszárszón az érdeklődők bolgár néptánccal, népzenével, valamint játszóházzal (Legyél Te is József Attila!) és tábortűz melletti népmesékkel találkozhatnak. Gyenesdiáson az Avar történeti kiállítás páratlanul gazdag kínálatán túl "A rejtélyes Keszthely-kultúra” című film kerül levetítésre, amely betekintést enged az avar korban a Balaton nyugati csücskében élt népesség életébe.

A legnagyobb megmozdulás természetesen a „Múzeumok városában”, azaz Keszthelyen várható. 1600 Ft-os felnőtt jegy vásárlása esetén 13 múzeum látogatható meg június 21-én éjszaka. S hogy ne okozzon gondot az intézmények közötti közlekedés sem, este 6 és 11 óra között elektromos kisvasutakon (Dotto) lehet utazni egyik helyszínről a másikra – mindezt a múzeumi belépő segítségével. Az akcióban résztvevő múzeumok teljes listája, valamint a Múzeumok Éjszakájához tartozó különleges programkínálatuk részletes leírása itt található.

Az eseményben résztvevő összes kiállítóhely ezen az oldalon szerepel, a Magyar Turizmus Zrt. pedig egy nyereményjátékkal csatlakozik az akcióhoz, amely elérhető itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr256306005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása