Hűsítő ötletek a kánikula ellen

2014. június 12. 11:48 - balaton | peti

Keszthelyi Zoltán_Rozé_mod.jpg

A héten kegyetlen meleg formájában érkezett meg az igazi nyár, sok időnk nem volt akklimatizálódni hozzá. Hogy könnyebb legyen átvészelni ezt az időszakot, összegyűjtöttem Nektek néhány hasznos tippet a blogról – természetesen a strandoláson kívül, mert vitán felül az a legkellemesebb kikapcsolódás ilyenkor. (A balatoni strandokról egyébként itt tájékozódhattok a gyógy-wellness/strand menüpont bejelölésével, sok helyen 3D nézet is elérhető!)

Hűsítők:

A Balaton fagyija: Idén első alkalommal választották meg a Balaton fagyiját még a tavasszal a Nyitott Balaton rendezvény keretein belül. A győztes íz végül a Balatoni randevú elnevezésű kreálmány lett, amelyet a balatonmáriafürdői Florida fagyizóban kóstolhattok meg. S hogy miből áll eme hűsítő csoda? Katt ide érte!

Rózsa alakú fagylalt: Minden ételnél sokat számít az íze mellett a tálalása, kinézete is. Nem kivétel ez alól a fagylalt sem, ezt vette alapul a siófoki La Rosa fagyizó, amikor megalkotta a rózsa alakú fagylaltjait. Érdekesen hangzik? Itt találtok bővebb infókat róla, sőt, idén már Balatonszemesen is találkozhattok e különleges nyalánkságokkal.

Levendulafröccs: A nyári kikapcsolódások elengedhetetlen kelléke a fröccs, melynek számos változata létezik – és itt nem csak a szóda – bor arány változtatására gondolok. Az utóbbi időben egyre felkapottabb a Tihanyból származó levendulafröccs, mely különleges ízharmóniával lepi meg azokat, akik megkóstolják. Hogy pontosan mi található benne, arról itt olvashattok bővebben.

 

Izgalmak:

Aquapark: Akik igazán örökmozgók, azoknak nem elég csak a Balaton parton napozni és néha mártózni egyet a vízben, azok ilyenkor is inkább valami izgalmasra vágynak. Erre tökéletes helyszín lehet a balatonfüredi Annagora Aquapark, ahol több mint 10 csúszda várja a siklás szerelmeseit. A legtalálóbb nevek a Turbó, a Kamikaze és a Forgószél, de a többi is hasonlóan árulkodó. A bővebb listához katt ide!

vizi elmenypark.jpgVízi kalandpark: Magyarországon elsőként Csopakon adtak át vízi kalandparkot, ami ötvözi a kalandparkok izgalmát a Balaton hűsítő hatásával. A vízen lebegő pályán olyan akadályokat kell legyőzni, mint a mászófal, az egyensúlygerenda vagy katapult. Bővebb infók itt!

Különleges vízi járművek: Szinte minden strandon megtalálható a vízibicikli- és kenukölcsönző, amely segítségével kicsit távolabb is elkalandozhatunk a parttól és felfedezhetjük titkos nádasok élővilágát. A megszokott eszközökön túl azonban számos különlegességet is ki lehet próbálni, ilyen például a proa, a sárkányhajó vagy a stand-up paddle. Nem hallottál még róluk? Itt megnézheted, mi micsoda!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr286297786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása