Top5: Magyarország legjobb aquaparkjai

2014. május 27. 15:45 - balaton | peti

aquapark.jpg

Az internetet böngészgetve találtam egy összeállítást arról, hogy a természetes vizeken túl milyen lehetőségek nyílnak a fürdőzni vágyók számára – a nyár beköszöntével természetesen leginkább ebben az évszakban. Érthető okokból alternatívaként a tengernyi élményelemmel felszerelt aquaparkok szerepelnek a lista legelőkelőbb helyén. Ehhez kapcsolódóan megnevezték az 5 legjobb élménystrandot, amely közül 2 a balaton régióban található.

Az hogy a dobogó legfelső fokára fővárosi helyszín került, egyáltalán nem meglepetés. Azt viszont óriási elismerésnek tartom, hogy a zalakarosi fürdő a 2. helyen végzett a kétség kívül erős hazai felhozatalban – mindazonáltal egyáltalán nem érdemtelenül. A Kis-Balatonnál található apró település évek óta folyamatosan fejleszti gyógy- és wellnesskomplexumát. A 2500 méter mélyről feltörő gyógyvízre épülő fürdő az újításoknak köszönhetően ma már a családosok kedvelt kikapcsolódási helye – egész évben. Az élményfürdőben 10 különböző vízi attrakció várja az izgalomra vágyókat, a legbátrabbak pedig lecsúszhatnak a Fekete lyuk elnevezésű, különböző fény- és hangtechnikával, valamint időmérő órával felszerelt óriáscsúszdán vagy kipróbálhatják, milyen úszni egy vadvizű folyóban. Akik pedig csak pihenni szeretnének, azok a pezsgőfürdőben, a szaunavilágban vagy a sófürdőben megtehetik. További részletek itt találhatók.

Az Annagora Aquapark a Balaton régió egyetlen aquaparkja, amely Balatonfüreden található festői környezetben. 12 különböző csúszda várja a száguldás szerelmeseit, amelyeknek neve igen sokatmondó: Turbó, Kamikaze, Őrült folyó, Forgószél… Ezen kívül 11 medencében csobbanhatnak a hűsölni vágyók, ezek között megtalálható Magyarország legnagyobb hullámmedencéje is. A kellemes időtöltéshez olyan különlegességek is hozzájárulnak, mint a sodrófolyosó, az örvénykamra, a jégbarlang vagy a tepidárium. Bővebb információk itt olvashatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr996220221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása