Húsvéti programajánló a Balatonról

2014. április 11. 08:27 - balaton | peti

husvet.jpg

A húsvéti hosszú hétvégére különösen sok programot kínál a Balaton régió, ezek közül csemegéztünk, a teljes listáért azonban érdemes a helyi Tourinform irodáknál tájékozódni.

A Balatoni Hajózási Zrt. minden évben Húsvét vasárnapján nyitja meg a hajózási szezont. Az előidényben csak a Balaton nagyobb települései között járnak ezek a menetrendszerinti járatok, ezek pontos időpontjáról és útvonaláról a társaság megújult honlapján lehet tájékozódni
www.balatonihajozas.hu

Húsvéti fesztivál április 18. és 21. között Siófokon, ahol Húsvét hosszú hétvégéjén 3 napos tavaszköszöntő programsorozaton vehetünk rész. Napközben rengetek gyermek program, esténként pedig locsolóbál várja a felnőtteket. A színes műsorok között mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot – gasztronómiai és kézműves kirakodóvásár, húsvéti játszóház, kézműves foglalkozás, tojásfestés, húsvéti dekorációk készítése.
www.siofokportal.com

Április 19. és 21. között nemcsak a kívül-belül felújított, vizes gyermekbirodalommal kibővített fürdő miatt érdemes Zalakarosra ellátogatnunk, hiszen idén is lesz nyúlkeregetés Húsvétkor! Mégpedig rendhagyó módon a Zalakarosi Fürdőben, ahol a Neckermann kluboázis animátorai kínálnak különböző programokat a gyerekeknek. Ezen kívül különböző szórakoztató programok lesznek még a gyerekeknek.
www.zalakaros.hu

A közeli kápolnapuszai Bivalyrezervátumban is várják a tavaszt és a nyuszit – és nem csak a bivalyok! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szombaton és vasárnap kézműves sarokkal várja az érdeklődőket a Bivalyrezervátumba, és a Húsvét hétvég mindhárom napján kincskeresés is lesz a tanösvényt járva!
www.bfnp.hu

Családi húsvétolásra invitálnak mindenkit Balatongyörökre is. Húsvéthétfőn népi gyermekjátékokkal, tojásvadászattal kézműves foglalkozással, íjászattal és piknikezéssel.
www.balatongyorok.hu

Nem messze innen, Gyenesdiáson sem feledkeznek meg a húsvéti készülődésről, ennek keretein belül április 12-én, szombaton Húsvétra hangolódva egész napos családbarát programmal várja kicsiket, nagyokat, családokat egyaránt. Délelőtt a Pásztorházban és a Községházán a hagyományőrző Húsvéti készülődés program keretében lesz ropogós kenyérsütés kemencében, lehet hímes tojást festeni, bárányokat és nyuszikat simogatni, illetve veterán - Moszkvics - játékautókat kipróbálni. Délután 15 órától a Balatoni Hal-és Termelői piacon folytatódik a húsvéti program. A piac nyitónapján széleskörű gasztronómia és kézműves portékaválasztékot a friss balatoni halkínálat és a keszthelyi Burgonyakutatási Központ vetőburgonya vására gazdagít. A szezonindító piacnyitás alkalmából kulturális műsor teszi az élményt emlékezetessé, ennek folytatása pedig április 19-én tartott medvehagyma nap lesz, amelynek szintén a Balatoni hal- és termelőpiac ad otthont.
www.gyenesdias.info.hu

Ha már szóba kerültek a termelő piacok, akkor nem szabad elfeledkeznünk Tihanyról sem, ahová szintén érdemes április 19-én kilátogatni, ekkor tartják ugyanis a Húsvéti Zsongást a Piac Placcon. Birkapörkölt, medvehagymás finomságok, frissen sült pisztráng, a nyuszi kedvenc süteményei, illetve füstölt és kötözött sonka várja minden mennyiségben az érdeklődőket. A legkisebbeknek Nyuszi Placcal kedveskednek a szervezők, ahol a gyerkőcök nyulakat és bárányokat simogathatnak, illetve szakképzett keramikusok vezette kézműves foglalkozáson vehetnek részt.
www.tihanyregio.hu/tihanyi-piac-placc

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr966011481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása