Nem olyan régen jelentkeztem könyvajánlóval, legutóbb decemberben mutattam be néhány alkotást, amelyekből mindenki kedvére csemegézhetett. Most újra ez a rovat bővül méghozzá egy igen különleges kötettel.
Tihanyt mindenki ismeri, az egyetlen hely, amit bárki pontosan be tudna rajzolni egy Magyarország vaktérképen. Látnivalóiról is egészen biztosan hallott, ha másról nem, az apátságról biztosan. De vajon az ízvilágban is fellelhetők ilyen sajátosságok?
A válasz természetesen igen. Egyrészt az ételkínálat többnyire jellegzetesen Balaton-felvidéki, azaz rengeteg halat tartalmaz – ami a tó mellett nem meglepő, másrészt viszont teljesen egyedi, hiszen a híres tihanyi levendulát ételekhez, italokhoz is előszeretettel felhasználják, így kóstolhatunk levendulás sütit, lekvárt, szörpöt, vagy akár pálinkát is.
A Gasztronómiai kalandozások Tihanyban egyszerre útikönyv és szakácskönyv. Bemutatja Tihany jobbnál jobb vendéglátóhelyeit, s egy-egy receptet is kapcsol hozzájuk, melyek között egyaránt megtalálhatók könnyen elkészíthető egyszerű ételek és nagyobb odafigyelést igénylő különlegességek is.
A könyvbe belelapozhattok itt, megvásárolni pedig a tihanyi Tourinform irodában tudjátok:
Tourinform Tihany, Kosstuh L. u. 20.
Tel.: +36-87-448-804
E-mail: tihany@tourinform.hu