V. Fonyódi Kolbászfesztivál

2014. január 21. 07:58 - balaton | peti

kolbász.jpg

2014-ben már az ötödik alkalommal rendezik meg a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményét Fonyódon. Február 7 és 9 között színes programokkal vár minden érdeklődőt a fonyódi sportcsarnok és környéke.

A rendezvény célja – a vidámság és jókedv mellett – hogy az ősi hagyományok ne vesszenek a feledés homályába, illetve a résztvevők új ismereteket sajátíthassanak el egymástól. Ennek szellemében újfent megrendezésre kerül a háziszalámik és –pálinkák versenye, melyre bárki nevezhet. Továbbá lehetőség van jelentkezni a már hagyományosnak mondható kolbásztöltő versenyre is, melyet a szombati napon tartanak (február 8.).  A verseny területén kolbászt a helyszínen vásárolható bon ellenében lehet fogyasztani. A bon tartalmaz egy adag sült kolbászt, mustárt, kenyeret, és ami a legfontosabb: a csapatoknál leadva a közönségszavazásra egy érvényes szavazatot.

Emellett a fesztivál termelői piacán helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói. Sajtkülönlegességek, szürke marha, mangalica termékek, balatoni borok békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, baranyai sváb különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket. Mindkét nap eseményei, legfrissebb információi és a rendezvényen készült fényképek egy LED kivetítőn is követhetőek lesznek a helyszínen.

 További információ: www.kolbaszfesztival.info

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr945763740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása