Balatoni Ünnepvárás IV.

2013. december 20. 10:26 - balaton | peti

vors.jpg

A hétvégén meggyújtjuk a negyedik adventi gyertyát és ezzel lassan a végére érünk az Ünnepre készülésnek. Húzzunk meleg csizmát és bundás kesztyűt, irány a természet, gyűjtsünk fenyőágat, borókát, termésekkel színezett gallyakat, és ha eddig nem tettük, látogassunk el Vörsre és csodáljuk meg hazánk legnagyobb betlehemét!

Mit kell tudni a Vörsi Betlehemről?

Európa szerte nincs párja a somogyi falu, Vörs különleges templomi Betlehemének, amelyet ötven négyzetméteres területen építenek fel.  A vörsi templomban a Jézus Szíve oltár helyén kialakított 50 négyzetméteres bibliai életkép felépítéséhez évről évre mintegy negyven láda mohát, harmincöt fenyőfát és másfél köbméter deszkát, lécet, gerendát használnak fel.

Az idei Betlehem 2013. december 1 – 2014. február 1. között látható.

Jó tudni, hogy betlehemet még a régió számos településén állítanak, így például Nagyvázsonyban, Gyenesdiáson, Balatonalmádiban, Keszthelyen, Zalakaroson, Lovason…

Ajándéktippjeink:

- exkluzív borválogatás a Balatoni borrégióból
- kalandkeresőknek: tavaszi hőlégballonos kirándulás a Nyugat-Balaton felett

Ne felejtsünk el…

karácsonyi asztaldíszt készíteni – vegyünk egy narancsot, és karácsonyi minta mentén tűzzük tele szegfűszeggel, és kössük át karácsonyi szalaggal! És vegyük elő az évközben készült fényképeket is – az ünnepi vacsora után kellemes lesz végiglapozni az albumot és felidézni a közös élményeket, a családi nyaralásokat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr865700841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása