Turizmus Világnapja 2013

2013. szeptember 20. 08:03 - balaton | peti

tvn.jpg

A Magyar Turizmus Zrt. az ENSZ Turisztikai Világszervezet által meghirdetett Turizmus Világnapjához kapcsolódva, a tavalyi évhez hasonlóan idén is nagyszabású vendégbarát akciót hirdet szeptember 27-ére és az azt követő hétvégére, amelynek célja a turisztikai szakma és a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, a folyamatos szemléletformálás szükségességére.

Az MT Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatósága (Balatoni RMI) régiós partnereivel közösen csatlakozik a szeptember 27-i felhíváshoz.

A Balaton régió vendégeit a vendégszerető házigazdák többek között az alábbi helyszíneken várják:

Balatonfüred

A MT Zrt. munkatársai ajándékokkal, csokoládéval és természetesen sok szeretettel várják mindazokat, akik névjegyükkel is megerősítik, mennyire kötődnek a magyar tengerhez. A Balatoni RMI csapata szeptember 27-én a Vitorlás téren gyűjti az aláírásokat!

Az RMI munkatársaihoz csatlakozik a balatonfüredi tourinform iroda is, akik szintén apróbb ajándékokkal lepik meg az érdeklődőket, de természetesen a legújabb balatonfüredi kiadványokhoz is hozzájuthatnak az érdeklődők.

Az akciót még színesebbé teszi a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának jelenléte, akik korhű ruhába öltözve fonott kosarakból szőlőt osztogatva fognak a Tagore-sétányon korzózni ez idő alatt.

A programok sorának azonban még nincs vége: ingyenes 1 órás városnézés indul délután 5 órától a Vitorlás térről, a Lóczy-barlangban pedig egész nap kedvezményes áron válthatnak belépőt az érdeklődők. A Szent István téren található KOFFE|IN kávézóban pedig minden kávé mellé 1 pohár ajándék KOFFE|IN szénsavmentes ásványvíz jár.

http://www.koffe-in.com/

Gyenesdiás

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában ezen a napon ingyenesen látogatható az egyedülálló, közel 400 db-os antik vaskályha magángyűjtemény (Gyenesdiás, Diótörő u. 16/2.), illetve a Lőtéren nyílt nap keretében bárki kipróbálhatja az agyaggalamb lövészetet (Lőtéri u.)

www.gyenesdias.info.hu

Zalakaros

A zalakarosi Tourinform iroda idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, ez alkalomból nagyszabású ünnepéllyel kötik össze a Turizmus Világnapját. Délután 2 órakor kezdődnek a programok, a hivatalos köszöntők után a Gránit gyógyfürdőben 2013-ban átadott fejlesztéseket lehet megtekinteni egy vezetett séta keretein belül, majd kisvonattal lehet a városon keresztülutazni egészen a Nagyapám borozójáig, ahol közös vacsorára nyílik lehetőség. A program éjszakai fürdő-partyval zárul, melynek sztárfellépője az ex-NOX énekes Péter Szabó Szilvia lesz.
Alternatív programként érdemes ellátogatni a szintén a fürdőben található szauna udvarba, ahol szauna szeánszon vehetnek részt az érdeklődők.

www.zalakaros.hu

Siófok

A siófoki Tourinform iroda szeptember 27-29 közötti hétvégén apró meglepetésekkel várja az érdeklődőket, míg a Galerius Fürdő nyílt nappal csatlakozik az akcióhoz. A vízi világban szeptember 28-án szauna programokat próbálhatnak ki a vendégek, amelyek során bemutatkoznak a fürdő szauna mesterei. A Balatoni Hajózási Zrt. szeptember 27-én akciós sétahajózási lehetőséget biztosít utasainak, míg szeptember 28-án a Siófok és Balatonfüred között közlekedő menetrendszerinti hajójáratokon a Balaton Felvidéki Nemzeti Park előadása gazdagítja a balatoni átkelés programját. A világnapi programok részeként a Siófoki Víztorony ezen a hétvégén ajándék oxigénes ásványvizet oszt a belépőjegy mellé, a Bella lovasudvar pedig 1=2 akciót hirdet.

http://www.siofokportal.hu/

Balatonföldvár


A tourinform irodába betérő vendégeket egy pohár víz és egy Balaton szelet várja egész nap. Délután 3 órakor lovaskocsikázás indul a közeli Podmaniczky pincészethez, ahol minden résztvevőt egy pohár borral lepnek meg. A program ingyenes, de előregisztráció szükséges hozzá az alábbi elérhetőségek valamelyikén: Tourinform iroda Balatonföldvár, Petőfi u. 1., +36-84/540-220, info@balatonfoldvar.info.hu.

www.balatonfoldvar.info.hu

Balatonalmádi


Balatonalmádiban pénteken és szombaton pogácsával várják a tourinform irodába látogatókat, szombaton pedig délután 4 órától Templomi séta indul. 17 órától Kruppai Tamás kántor orgonakoncertje lesz hallható 20 percen keresztül a Szent Imre templomban. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges (almtour@gmail.com vagy +36-88/594-081).

www.balaton-almadi.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr255517289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása