Balaton Park Circuit Balatonfőkajáron!

2013. június 27. 11:34 - balaton | peti

motorpálya.jpg

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy mégiscsak lesz motorversenypálya Magyarországon. Mit Magyarországon, a Balatonnál! Persze nem a sávolyi épül fel, egy teljesen új helyszín került látókörbe. Mármint az emberek számára új, hiszen jó ideje zajlanak már a munkálatok csendben, titokban, hatékonyan.

Balatonfőkajár a Balaton dél-keleti csücskében található, az M7-es autópálya balatonvilágosi lehajtójától nem messze. A főváros közel van, a Balaton közel van, helyszínválasztás ötös. Motorversenypályánk még nincs, pedig igény lenne rá, az alapgondolat is ötös.

Akkor miért nem hallottunk róla eddig? Mert a befektetők célja az álom megvalósítása, amíg pedig nem készül el, feleslegesnek tartják a hírverést, beszéljenek helyettük a tettek. A pályatervezése évekkel ezelőtt kezdődött, ma már nagyban folyik a tereprendezés, a tervek szerint 2015-ben készülne el a komplexum, amely egy új vonzerőt jelentene a Balatonnak, számos munkahelyet a környéken élőknek és plusz hírnevet az országnak.

Az eddigi eredmények alapján jogosan feltételezhetjük, hogy ez esetben sikerrel fog járni az építkezés, hiszen nem függ külső tényezőktől. Amennyiben felépül a pálya, Magyarország jó eséllyel rendezhet majd nemzetközi futamokat, a pálya megalkotásánál figyelembe vették a FIM (Nemzetközi Motoros Szövetség), sőt, még a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) előírásait is. További pozitívum, hogy a tervezésbe bevontak jelenlegi és korábbi versenyzőket is.

Az aszfaltcsíkról eddig azt lehet tudni, hogy valamivel több, mint 4 kilométer lesz, 18 kanyarral színesítve, a szélességét 12-15 méteresre hagyva. És ez még nem minden! A pályától nem messze, a Balatonaliga mellett egy szórakoztató park építése is tervbe van véve, ahol nemcsak a versenyekre kilátogató közönség tudja a szabadidejét eltölteni, hanem bárki, aki arra jár.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr695380350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása