Múzeumok éjszakája a Balatonnál

2013. június 17. 14:42 - balaton | peti

keszthely_balatoni_muzeum.jpg

Idén immár sokadik alkalommal rendezik meg a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényt, melynek célja, hogy közelebb hozza az embereket a kiállításokkal, ennek érdekében változatos és különleges programokkal – és nem mellékesen kedvezményes jegyárakkal – kedveskednek az érdeklődőknek.

Az „egyéjszakás kaland” június 22-én esedékes és a Balaton régióból is számos múzeum csatlakozott a kezdeményezéshez. Keszthelyt nem véletlenül szokták a „Múzeumok városaként” is emlegetni, a legtöbb jelentkező itt található.

A Balatoni Múzeumban tárlatvezetés és koncertek várják a látogatókat, a Helikon kastélymúzeumban, valamint a városi magángyűjteményekben (Csigaparlament, Babamúzeum, Vidorka Játékgyűjtemény, Giccs Múzeum, Erotikus panoptikum, stb.) gyertyafényes kivilágítás és reneszánsz ruhába öltözött vendégvárók fogadják a kulturális kirándulásra vágyókat, de ingyenes tárlatvezetés lesz a Szendrey Júlia Emlékmúzeumban, valamint a Rádió és Televízió Múzeumban is.

A Múzeumok Éjszakája már nemcsak a múzeumokról szól, színházak, könyvtárak is bekapcsolódtak a kezdeményezésbe. Keszthelyen a Balaton Színház ízelítőt ad a svéd kultúrából, melynek keretein belül találkozhatunk svéd játszóházzal, svéd nemzeti ételekkel és táncokkal, érdekességeket tudhatunk meg a svéd kultúráról (azon belül többek között a híres masszázsról), valamint elmaradhatatlan az ABBAnd együttes koncertje is.

Nem messze Keszthelytől, Gyenesdiáson, a Községházán Magyarország borvidékeit bemutató tárlat lesz látogatható, amelyhez jól illik a Darnay Múzeum kínálata, ahol szőlészeti-borászati kiállítás, borkóstolás és tárlatvezetés is lesz. Ha már itt vagyunk, mindenképpen keressük fel a Szent Ilona kápolnában megtekinthető papi viseleteket és a Kályhamúzeumot, de a Pásztorház Avar történeti kiállítása is izgalmas programot ígér

A déli parton érdemes megemlíteni Balatonszárszót, ahol a József Attila Emlékházban este 6 órától 11-ig óránkénti tárlatvezetés, 8 óráig gyermek játszóház várja a látogatókat. Előadásokkal is találkozhatunk, 8 órától a Fabula együttes koncertje, fél 10-től pedig egy zenés-táncos darab lesz majd látható a Csukás Színházban.

A rendezvény honlapja a részletes programmal itt található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr75365626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása