Nemzeti Parkok hete a Balaton mellékén

2013. június 05. 08:08 - balaton | peti


nemzeti parkok hete1.jpg

Idén már hetedik alkalommal kerül sor a Magyar Nemzeti Parkok Hete elnevezésű rendezvényre, melynek keretein belül a szóban forgó intézmények különleges programokkal, túrákkal kedveskednek az érdeklődőknek. Nem kivétel ez alól a Balaton-felvidéki Nemzeti Park sem, június 10 és 16 között az alábbi lehetőségeket kínálja a kirándulni vágyóknak:

2013. június 10. Balatonederics:  Csodabogyós-barlang kedvezménnyel történő megtekintése”
Overallos kalandtúra

Balatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. A nemzeti park fokozottan védett területén nyíló barlang a bejárat mellett is látható szúrós csodabogyó nevű örökzöld cserjéről kapta nevét.

Jelentkezés szükséges június 5-ig! Kapcsolat: John Szilárd +36 30 306 6050 

www.csodabogyos.hu

2013. június 11. 14 óra, Bakonybél: Tárlatvezetés az Erdők Házában
Természeti és erdészeti kiállítás. Betekintést nyerhetünk a Bakonyerdő vadregényes világába


Pannon Csillagda közvetlen szomszédságában található a Bakonyi Erdők Háza, amely a zirci apátság hajdani gazdasági épületegyüttesében került kialakításra. A gyűjtemény földszinti terme magát a természetet, annak vadregényes világát és érdekes földtani jelenségeit mutatja be. Az emeleten a természetben élő, dolgozó, annak javait hasznosító erdész, vadász és a faműves mesterségek tevékenységeivel ismerkedhet meg a látogató.

A program díjmentes. Programfelelős: Zábrák Károly +36 30 491 0065

2013. június 12. 10 óra  Csopak„Patak lakói”
Vízvizsgálat és séta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Székházának kertjében 

Lakókörnyezetünk zsugorodó zöld foltjaiban már csak az emberhez alkalmazkodó élővilág szereplői maradhatnak fenn. Interaktív tansétánk elsősorban a környezetünkben észlelhető, nyomot hagyó állatvilágnemzeti parkok hete2.jpg bemutatására törekszik. Az ösvény bemutatja patakjaink szennyezettségének indikátorait, valamint bepillantást enged a Balaton-felvidék elmúlt fél milliárd évének földtani eseményeibe is. 

Helyszín: Csopak, Pele-körút, programfelelős: Somlai Szilárd +36 30 491 0104, a program díjmentes. Jelentkezés szükséges!

2013. június 13. 9 óra, Várpalota: Felhagyott Homokbányában „Geojátszóház

A geojátszóház keretei között megtudhatják, mikor is keletkezett és milyen élőlények maradványait rejti magában az egykori szuptrópusi tengerparti homokot megőrző feltárás.

Programfelelős: Knauer Anna +36 30 491 0087 Jelentkezés szükséges! 

2013. június 14. 9 óra, Siófok: „Madarászás a természetvédelmi őrrel”

Vegyen részt egy izgalmas madármegfigyelésen természetvédelmi őrünkkel a Töreki-tavak mentén, a madármegfigyelő toronytól indulva a Cinege-forrásig!

Találkozás: Töreki-tavak, Programfelelős: Kenéz István +36 30 457 9918 Jelentkezés szükséges!

2013. június 15. 10 óra, Somlóvásárhely: „Ezerjó túra a Somlón”

A Marcal-medence síkjából magányosan kiemelkedő vulkáni hegy távolról is jól látható várromjával, színes élővilágával, valamint kilátótornyával messziről hívja az érdeklődőket. Gyalogtúra: 5 óra, Útvonal: Vasútállomás - Vásártéri kút - Hegykapu Vendéglő - Taposó kút - Szt. Margit kápolna - Kitaibel tanösvény – Kilátó, Találkozás: Somlóvásárhely, vasútállomás
Programfelelős: Hardi Ferenc +36 30 491 0062

A program dijmentes. Jelentkezés szükséges!

2013. június 16., Szentgál:  Szentgáli-kőlik barlang kedvezménnyel történő megtekintése”
Overallos kalandtúra

A Déli-Bakony fokozottan védett barlangjának kialakulásával, évmilliók emlékeivel overallos túrákon ismerkedhetnek meg Az érdeklődők. A föld alatti időutazás során bepillanthatnak négy évezrede itt élt elődeink életébe is.

Jelentkezés szükséges június 12-ig! Kapcsolat: Schäfer István +36 70 382 8595, 
www.szentgali-kolik.hu


Bővebb információ itt, kedvcsináló a programokhoz pedig itt található.

nemzeti parkok hete3.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr325343789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása