Palacsintafesztivál Balatongyörökön

2013. április 24. 10:42 - balaton | peti

palacsinta.jpg

A palacsintát mindenki szereti, de a sütéssel sokszor hadilábon állunk! Ezért második ízben kerül megrendezésre 2013. április 28-án vasárnap délután Balatongyörökön a Palacsintafesztivál és Családi Nap, ahol az egykori paplak - most Jüngling Zoltán Közösség Ház - kertjében civil szervezetek, baráti társaságok és magánszemélyek mérhetik össze palacsintasütő tudásukat. 

Tavaly változatosabbnál változatosabb palacsintákat kóstolhatott a közönség. A megszokott, hagyományos ízeken kívül volt pl. medvehagymával, káposztával, juhtúróval, csalánnal töltött vagy éppen céklalével pirosra festett palacsinta is. Természetesen lesz palacsintasütő verseny is, ahol megválasztjuk a Balatongyörök Palacsintás királyát és királynőjét.
 
A délután folyamán az alábbi programokat kínáljuk még:
 
  • Palacsintás király - interaktív mesejáték
  • Varázshangok kreatív játszóház
  • Gyenesdiási általános és művészeti iskola néptánccsoportja
  • Sümegprágai asszonytánc
  • Zalaszentmihályi Nóta és Népdalkör

A részletes programot megnézhetitek a plakáton alant, bővebb információt pedig itt kaphattok.

pala mod.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr675243057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2013.04.25. 00:43:10

Te jó ég, milyen szuper ez a blog, a francért nem ezt nyomja az pl. index? Ha előbb észreveszem, egy ilyen palacsinta fesztiválra simán hazaugrottam volna....

balaton | peti 2013.04.25. 08:17:28

@NYJetsTD: Köszönjük, örülünk, ha tetszik a blog, jól esnek az ilyen pozitív visszajelzések!
Már késő hazaugrani? ;-)

NYJetsTD 2013.04.25. 10:25:53

@balaton | peti: " Már késő hazaugrani? ;-)"
Sajna igen.
Olyan rosszul vannak adagolva az infók szerte a neten (persze ez nem csak a ti hibátok) hogy a legtöbb emberhez egyszerűen nem érnek el, vagy csak későn.
Külföldön pedig minimális a Balatonról szóló híradás, pedig nem lenne nehéz legalább Bécsben meglátni a lehetőséget. Csak a technikán kellene változtatni.
süti beállítások módosítása