Balatonfüredi Liliput

2013. április 09. 09:35 - balaton | peti

dotto.jpg

1991-ben helyezték forgalomba azt a kisvonatot, hivatalos nevén „Lilli-Put”, amely 1993. óta szelte Balatonfüred város utcáit és mutatta be a látnivalókat a turistáknak. A zöld kisvonat most már ritkán áll szolgálatba, megpihent, mert helyét átvette az új Liliput, a dotto típusú nosztalgia kisvonat. Ez a kisvonat egy mozdonyból és 3 kocsiból áll.

A Liliput kisvonat a magyar és külföldi vendégek körében osztatlan sikert aratott, eddig kb. egymillió utast szállított balesetmentesen. A balatonfüredi Vitorlás tértől indulva teszi meg 9 kilométeres, 30 perc időtartamú városnéző körútját, amely alatt ontja magából az érdekes információkat és történeteket.

Amikor kocsival megy az ember egy ilyen kisvonat mögött, dühöng a lassúságáért, de mindenkinek, főleg a türelmetlen sofőröknek ajánljuk, hogy próbálják ki, üljenek fel a leghátsó ülésre, és miközben élvezik a kirándulást, egyre növekvő kárörömmel integethetnek a bosszankodó autósoknak.

Ha a Balaton7 idején látogat el Balatonfüredre, akkor spórolhat is, hiszen május 10-20. között minden vendég 10%-kal olcsóbban, akik Balaton7-es szálláshelyen szállnak meg és erről igazoló lapot hoznak, 20%-kal olcsóbban vehetik igénybe a Liliput városnéző kisvonatot.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr615212928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása