Kedvezményesen a Balatonra

2013. április 03. 08:36 - balaton | peti

balatoni hajózás2 mod.jpg

 A Balaton Mix a Balatoni Hajózási Zrt. és a MÁV-Start Zrt. közös, szezonális menetjegy terméke, felnőtt, gyermek (6-14 éves kor között), családi (2 felnőtt és legfeljebb 2 gyerek utazhat együtt), csoportos kategóriában, érvényessége szerint 3 napból 1 kiválasztott, vagy 7 napból 2 kiválasztott napon korlátlan utazást tesz lehetővé mindkét társaság megfelelő menetrend szerinti járatain.

Azoknak érdemes megvenni a jegyet, akik 2013. április 27. – október 6. között szabadidejüket tartalmasan és aktívan szeretnék eltölteni a Balatonnál. A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járataira szóló Balaton Mix jeggyel bejárható a magyar tenger és környéke - akár kerékpárral is.

A jegyet az utasok az általuk választott napon (napokon), 0-24 óráig korlátlan számú díjmentes utazásra vehetik igénybe a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. tavat átszelő, menetrend szerinti járatain. A Balaton Mix jegy minden eddiginél több kedvezményt nyújt utasainak:

-  50% alkalmi menettérti kedvezmény vehető igénybe a Balatonhoz való utazáshoz
-  díjmentes kerékpárjegy váltható (külön szabályok szerint)
-  a jegy egy teljes nappal tovább használható díjmentes utazásra a Balaton7 rendezvény idején (2013. május 10-20.)

 A Balaton-partra való eljutáshoz 50%-os alkalmi menettérti jegy váltható, mely a Balaton Mix jegy felmutatása mellett jogosít visszautazásra. (A 3 napos Balaton Mix jegyhez 50 km-nél rövidebb távolságra szóló alkalmi menettérti jegy nem váltható, a 7 napos jegynél nincs ilyen távolsági korlátozás.)

A Balaton Mix jegyek valamennyi vasúti jegypénztárral rendelkező Balaton-parti településen, illetve országszerte az összes gépesített MÁV-Start jegypénztárban megválthatók. Az 50%-os alkalmi menettérti jegyek az ország bármely vasúti jegypénztárában megválthatók.

A Balaton Mix jegyek valamennyi vasúti jegypénztárral rendelkező Balaton-parti településen, illetve országszerte az összes gépesített MÁV-Start jegypénztárban megválthatók. Az 50%-os alkalmi menettérti jegyek az ország bármely vasúti jegypénztárában megválthatók.

Ha május 10-20. között, amikor a régiót lefedő Balaton7 rendezvénysorozat is megrendezésre kerül, a Balatonra látogat, akkor a Balaton Mix jegy +1 nappal tovább használható, azaz 3 napos esetén 2 nap, a hét napos estén 3 nap közlekedhet vele ingyen a fent bemutatott módon, ez kb. 33 – 50 %-os megtakarítást jelet .

Ugye, hogy érdemes a Balatonra látogatni?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr265189004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása