Hercegi mandula és lellei koncert a hétvégén

2013. április 03. 13:12 - balaton | peti

tavaszjo.jpgVonyarcvashegyen immáron 6. alkalommal rendezik meg a Hercegi Mandulás Napokat, mely arra emlékezteti az embereket, hogy a település egykor a Festetics család birtoka volt, s itt helyezkedett el a mandulás kertjük. Szintén Vonyarcon található az egykori Festetics-pince, a ma Helikon Tavernaként üzemelő vendégfogadó, amelyet ugyancsak helyi kulturális értékként a szervezők szervesen bekapcsoltak a rendezvénybe.

A rendezvény szombaton és vasárnap tart, a programok között megtalálható mandulafa-koszorúzás, gólyalábas bemutató, össznépi zenebona és táncos csinadratta. A részletekért kattintsatok ide.

A Balaton déli partján, Balatonlellén különleges koncertet rendeznek a Lellei Pódiumon pénteken este 8 órától. Rátóti Zoltán Csodalépés című lemezét mutatja be Müller Péter Sziámi közreműködésével.

A Csodalépés, Rátóti Zoltán első szólólemeze, amelyet zeneszerzőként is teljes egészében ő jegyez. A hangszerelés elsősorban gitárokra és ütőhangszerekre épül, Juhász Gábor munkája. A kiváló jazzgitáros hangszeresként is közreműködik a lemezen és az élő koncerteken. Müller Péter Sziámi szorosan testre- és lélekre szabott dalszövegei kétéves összehangolódás és közös alkotómunka során születtek meg. Ritmushangszereken Restás Gergő játszik a lemezen is és a koncerteken is.

lelle koncert.jpgAz album különlegessége, hogy a dalok strukturált sorozatában az előadó személyes és színészi regisztereinek sokasága hangzik fel. A valóságostól az idézőjelesig bontakozik ki az emberi sokszólamúság, amelyben a szerepek és a lelkiállapotok, stációk összhangzó dramaturgiára törekszenek. A férfi, aki utat keres; a színész, aki hangot keres. A Casablanca Humphrey Bogartja, a szamuráj, a cowboy, a ló és a lovas, a gyengéd és a szilaj, a komédiás és a drámai hős, a tépelődő és a templomépítő egymás után, de egységes egészként szólalnak meg.

Jegyár elővételben: 1.500 Ft, az előadás napján: 1.700 Ft. Bővebb infókat itt találtok.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr485189087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása