Polak, Węgier, dwa bratanki

2013. február 25. 14:42 - balaton | peti

lengyel road show.jpg

"Polak, Węgier, dwa bratanki - I do szabli, i do szklanki"

(Lengyel, magyar, két jó barát  – együtt harcol, s issza borát)

A fenti közmondás napjainkban is aktuális, bár én némileg módosítanám: Lengyel, magyar, két jó barát, együtt pancsol, s issza borát...

Ennek oka pedig nem más, mint a múlt héten megrendezésre került lengyelországi road-show, ahol a Balaton régió Nyugat-Dunántúllal karöltve mutatkozott be északi barátainknak. A Magyar Turizmus Zrt. által szervezett rendezvény két helyszínen, Katowicében és Wroclavban zajlott Spa & Wine címmel. Ebből kitalálható, hogy a központban az említett régiók egészségturisztikai, valamint a bor- és gasztronómiai kínálatának bemutatása állt.

lengyel road show2.jpg

 

A rendezvények helyszínén a meghívottak először egy-egy prezentációt láthattak, mely a régiók újdonságait, illetve a lengyel szempontból érdekes attrakciókat mutatta be, ezt követően pedig  work shop-ok keretein belül juthattak további információkhoz. Az előadások után - az esemény nevéhez méltán - borkóstoló várta az érdeklődőket.

Az erős magyar-lengyel kapcsolatot jól mutatja, hogy az eseményt magas beosztású vezető személyek is megtisztelték, például Katowice város polgármester-helyettese, aki még beszédet is mondott, melyben felhívta a figyelmet ennek a kapcsolatnak a jelentőségére és kiemelte az április 4-én tartandó helyi Magyar Napot.

Szólj hozzá!
Címkék: szakmai hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr45104585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása