Fonyódi kolbásztöltés és farsangi mulatságok

2013. február 07. 16:26 - balaton | peti

Fonyód_kolbászfesztivál.jpg

Ezen a héten is jelentkezem programajánlóval Farsang lévén természetesen a legtöbb esemény ehhez kapcsolódik, de azért más jellegű rendezvényekre is sor kerül a hétvégén.

Kezdetnek mindjárt látogassunk el Fonyódra, ahol immár 4. alkalommal rendezik meg a Kolbászfesztivált. A február 8-9-én a fonyódi városi sportcsarnokban megrendezésre kerülő gasztronómiai eseményen helyet kap a már hagyományosnak mondható kolbásztöltő verseny, de természetesen kóstolni is lehet, s nemcsak disznóságokat: helyi termelők portékái is bemutatkoznak. Lesznek itt sajtkülönlegességek, szürke marha- és mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, baranyai sváb különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák, de akinek ez sem elég, válogathat a kézművesek kínálatából is.

Első ízben kísérőrendezvényként megrendezésre kerül az I. Fonyódi Turisztikai Vásár is, ahol különböző turisztikai szolgáltatók mutatkozhatnak be, s népszerűsítik termékeiket.

Igazi különlegességen vehetünk részt, ha szombaton (febr. 9.) Balatonalmádiba látogatunk, ugyanis a Pannónia Kulturális Központban ad önálló estet Bödőcs Tibor, a magyar stand-up comedy műfajának egyik meghatározó alakja. A rekeszizmok fokozott igénybe vétele este 6 órától garantált!
A belépőjegy ára: 2500 Ft, melyet a helyszínen elővételben és a rendezvény napján is meg lehet vásárolni.

És végül, de nem utolsó sorban, ahogyan korábban is említettem, lássuk a farsangi kínálatot!
Február 9-én, szombaton este 7 órától a balatonszepezdi Bertha Bulcsu Közösségi Házban farsangi mulatságot rendeznek élőzenével, tombolával és jelmezes felvonulással. A belépő 500 Ft, mindenkit szeretettel várnak.

Balatonalmádiban szintén szombaton kerül megrendezésre hasonló programokkal a jótékonysági farsangi bál a Vörösberényi Kultúrházban. Az élőzene és tombola mellett üdvözlő ital és vacsora is várja az érdeklődőket. A belépő ára 2500 Ft.

Utolsó ajánlatom pedig a Balaton nyugati csücskébe kalauzol Titeket, Hévízen a farsang emígyen zajlik:

Farsangi Karnevál hévíz.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr595067728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása