Madame Tussaud, magyar királyok és hírhedt kalózok

2013. január 10. 14:21 - balaton | peti

pamoptikum tihany.jpgBizonyára mindenki hallott már a világ legnagyobb panoptikumáról, a világhírű Madame Tussaud-ról, melynek különlegessége, hogy élethű hírességek, sportolók, politikusok, popsztárok viaszfiguráival találkozhatnak a látogatók - teljes életnagyságban. A kiállítás névadója Marie Tussaud még a XVIII. században formálta meg első viaszszobrát, ezzel elindítva őket hódító útjukra. Napjainkban is folyamatosan bővül a kiállítások anyaga és az intézmények száma, jelenleg 14 városban található Madam Tussaud  múzeum.

Magyarországon is találkozhatunk több városban panoptikummal, ezek egy része valamilyen tematikára épül. A Balaton régióban ebben a témában talán a leghíresebb kiállítóhely Tihanyban található, ahol egyszerre két tárlatot is megtekinthetnek az érdeklődők. A belépőért cserében lehetőségünk nyílik megismerkedni a magyar királyok élethű másával, ily módon észrevétlenül egy kis tanulást is csempészve a kikapcsolódásba. A repertoár Géza fejedelemtől indul és IV. Károllyal zárul, a hangulatot korhű díszlet és zenék fokozzák.

A második kiállítás is különleges a maga nemében: témájának a hajózással egyidős kalózkodást választotta. Messzi tájak és régmúlt idők szellemét idézi meg a leghírhedtebb tengeri rablók megformálásával. Olyan legendás alakokkal találkozhatunk itt, mint Sir Francis Drake, Feketeszakáll vagy Anne Bonney. A nagyobb beleélést segítik a korra jellemző aláfestő zenék és berendezési tárgyak.

A két kiállítás ugyanazon belépőjeggyel látogatható és egész évben várja az érdeklődőket legyen szó akár egyéni, akár csoportos vendégekről. Bővebb információ a hivatalos honlapon található.

komment
Címkék: panoptikum Tihany

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr25010092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása