Advent 3.

2012. december 14. 16:52 - balaton | peti

advent 3.jpg

Ismét eljött a hétvége, vasárnap újabb gyertya kerül meggyújtásra. A "másik" színű. Sosem értettem, a négy gyertya közül egy miért különbözik a többitől, azt hittem, azt kell utoljára meggyújtani, mert az már a Karácsony megérkezését jelenti. De aztán megtudtam, hogy a egyházi liturgiában eredetileg 3 lila és 1 rózsaszín viaszöntvény szerepel az adventi koszorún. A lila a bűnbánatot, fegyelmet és összeszedettséget szimbolizálja, a rózsaszín pedig az Úr eljövetelének közeledését jelenti, melynek ünnepe advent harmadik vasárnapja. Természetesen ennek azóta számos formája alakult ki, de a legtöbb helyen a 3+1-es felállás megmaradt, mely innen eredeztethető.

És hogy ezen a rövid hétvégén se maradjatok programtippek nélkül, fogadjátok szeretettel az alábbi összeállítást!

Kezdésnek egy zenei csemegét ajánlanék Balatonalmádiból. A Pannónia Kulturális Központban szombaton délután 5 órától Balatonalmádi Város Vegyeskarának karácsonyi koncertje lesz hallható a nagyteremben, ahol a Kósa György Városi Zeneiskola növendékei is közreműködnek.

Balatonfüreden szombaton szintén zenei esemény részesei lehettek, a város felnőtt kórusának karácsonyi hangversenyét hallgathatjátok meg a Református templomban.Másnap, azaz vasárnap a XVI. Acro Dance karácsonyra kerül sor a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, délután 4 órától pedig ajándék mese és kézműveskedés lesz az Arácsi Népházbana, ahol a Kisfaludy Színház Arácsi Mesekastély előadását láthatjátok „Hópihe-puha mesék” címmel. Ne feledjétek az adventi időszak állandó kiállításait sem, melynek listáját itt találjátok.

Advent alkalmából december 15-16-án színes programokkal, gesztenyés süteményekkel és mézeskalács házikó versennyel, ünnepi halászlével, jó hangulattal, frissen sült gesztenyével és forralt borral és forró teával várja a családokat a Gyenesdiás! Ha még nem szereztétek be a karácsonyi ajándékokat, egy ötletes mézeskalács figura is jó választás lehet.

Karácsony vásárokkal találkozhattok a Balaton-parti települések közül sok helyen, ezek pontos elérhetőségéről tájékozódjatok a helyi Tourinform Irodákban!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr724965564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása