Balatoni csillagvizsgáló

2012. november 19. 15:32 - balaton | peti

csillagvizsgáló.jpg

Újra megnyitotta kapuit a Balatoni Csillagvizsgáló! A '60-as évek végén létrehozott intézmény sokáig Veszprém megye központja volt csillagászati ismeretterjesztés terén. Műszaki felszereltsége a korhoz képest modernnek számított, több országos kutatási projektben is részt vett. A rendszerváltás után azonban nem kapott elég támogatást, s be kellett zárni.

Nem régiben az intézmény pályázatot nyert, melynek keretein belül az elhagyottan álló épületet látogatóközponttá alakították. Ennek megfelelően nemcsak az asztrológiához kapcsolódó kezdeményezéseknek ad otthont, hanem egyéb közösségi és ismeretterjesztő programoknak is. Természetesen a csillagvizsgáló felszereléseinek kipróbálása is lehetséges - bizonyos keretek között -, de előzetes bejelentkezés alapján szakemberek vezette távcsöves bemutatóra is lehet jelentkezni.

Modern látogatóközponthoz híven Balatonfűzfőn is találkozhatunk kiegészítő szolgáltatásokkal, amelyek igyekeznek színesebbé tenni a vendégek ott tartózkodását. Ilyen az interaktív játszószoba, a közösségi internethozzáférés, valamint a lélegzetelállító panorámával rendelkező kávézó. A nyitva tartásról és az árakról a honlapon lehet tájékozódni.

Itt megtalálhatók az elérhetőségek is, ahol fel lehet venni a kapcsolatot az illetékesekkel, ugyanis minden rendezvényen való részvételhez előzetes bejelentkezésre van szükség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr604914697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása