Jóízű élmények Szigligeten

2012. október 26. 16:48 - balaton | peti

Süllőfesztivál4.jpgBlogírói lelkesedésem lassan átragad mindenkire az irodában, újabb vendégalkotást köszönthetünk az oldal hasábjain. Ezúttal Krisztina billentyűiből származnak az alábbi sorok, szigligeti élményeit osztja meg Veletek. Jó olvasgatást hozzá!

 

„A süllőfesztivál valóban a balatoni ételek "királyáról", a süllőről szól. Lehet kapni sütve, jól átsütve és olajban sütve. :-)

Mást nem is igazán ehetnénk, hiszen szinte minden vendéglátóegységnél csak e nemes halat kínálták. Ráadásként, desszert gyanánt az elmaradhatatlan faszénen sült kürtöskalács, a helyi rétes és palacsinta csiklandozta érzékszerveinket. Innen aztán senki sem tért haza éhesen!

 

„Azt hiszem jól választottuk, mikor a hétvégi kiruccanás mellett döntöttünk. Talán az év utolsó szép hétvégéje ez…” - merengtem, miután jóllakottan, megpihentünk egy kicsit  a Balaton partján a fűben. Nyárra emlékeztető napsütéses időben volt részünk. Talán ennek is köszönhetően szinte hömpölygött a tömeg szombat délután. Olyan balatoni hangulatunk volt, mint amit a főszezonban megszoktunk. Csak most ősz volt. A nap simogatott, a levegőben a Balaton vizének illata keveredett a sült haléval és megtelt élettel az egész part. Hát ezért érdemes ilyenkor is strandra menni. :-)

 

Aki rajong a kézzel készített termékek iránt az is találhatott magának bőven csecsebecséket. Volt ott minden, egyedül csak a pénztárcánk akadályozott meg abban, hogy feldíszítsük az egész otthonunkat egyedi festett fa tárgyakkal, levendula készítményekkel. És ha már ősz, tököt is beszerezhettünk volna faragni, sütni, vagy csak úgy, díszként.

E helyett azonban választásom inkább egy csodálatos őszi termésekből, tobozból, almából, csipkebogyóból készített koszorúra esett.

 

A programokról is ejthetnék néhány szót, de inkább nem teszem, idén már úgyis elmúltak, jövőre meg mások lesznek. Annyit azonban nyugodtan kijelenthetek, hogy az ősz egyik legjobb Balaton parti rendezvényét látogattuk meg a hétvégén és mindenkinek csak ajánlani tudom a részvételt a következő években. Egy biztos: mi ott leszünk…”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr354871754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása