Zenei csemegék a rövid hétvégére (okt. 26-28.)

2012. október 24. 10:56 - balaton | peti

kálmán imre.jpg

1882. október 24-én Siófokon született Kálmán Imre az operett műfajának világhírű zeneszerzője. 2002 óta születésnapja egyben a magyar operett napja is. Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő három napos rendezvénysorozattal a legendás szerzőre emlékezik és egyben az operettet ünnepli a város.


Amíg nem volt televízió és az emberek jó része nem tudott színházba eljutni, leginkább a rádión keresztül ismerték meg az operettek melódiáit: október 26-án pénteken rádió- és hírközlő eszközökből nyílik kiállítás a kulturális központ galériáján. Ezután kerül sor Kálmán Imre szobrának ünnepélyes megkoszorúzására a Fő téren, majd operettgála várja a közönséget. A műsorban olyan népszerű Kálmán-operettekből hallhatnak részleteket a nézők, mint Az ördöglovas, a Marica grófnő, A Cirkuszhercegnő, A Bajadér és A Csárdáskirálynő.

Október 27-én szombaton a Teátrum kávéházban zenés beszélgetés várja az érdeklődőket: Kálmán Imre életéről, műveiről, felejthetetlen előadásokról, egykori partnerekről emlékeznek neves művészek. Az este során a közönség szebbnél szebb dallamokat hallhat majd, és betekintést nyerhet az operett világának kulisszái mögé, olyan színházi emberek szemén keresztül, mint Kállay Bori színművésznő, aki idén, a Balatoni Szezonnyitón Kálmán Imre Emlékplakett vehetett át. A fesztivált október 28-án vasárnap este Kálmán Imre remekműve, A Csárdáskirálynő előadása zárja. Ez az operett annyira nagyszerű, hogy még a főként a prózai színház iránt érdeklődő nézőt is magával ragadja. A főszerepekben Szeredy Krisztina, Vadász Zsolt, Bozsó József, Teremi Trixi, Kállay Bori és Benkóczy Zoltán lesz látható.

Részletes program, jegyinfó és minden egyéb itt.

Siófok mellett az északi és nyugati parton is lesz lehetőség zenei élményben gazdagodni, ennek kapcsán két plakátot szeretnék megosztani Veletek, minden fontos részlet megtalálható rajtuk, szemezgessetek!

xavér.jpg

dívák hévíz.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr964866034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása