Sógori vélemény

2012. október 12. 10:16 - balaton | peti

Ilyen volt: a Nagy Magyar Turizmus Nap Bécsben

1.jpg

A Balatonon egész évben van mit csinálni - és ezt most már Ausztriában is tudják. Október 4-én került megrendezésre Bécsben a Nagy Magyar Turizmus Nap, ahol két régió, a Balaton és Közép-Dunántúl kapott megjelenési lehetőséget. A Balaton régió egész évben elérhető turisztikai kínálatát Benkő Krisztina, a Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság megbízott igazgatója mutatta be. Előadása kapcsán arra kérte a résztvevőket, hogy egy előzetesen kiosztott lapra írják fel, mit gondolnak a Balatonról a prezentáció előtt, és milyen benyomással, információval lettek gazdagabbak az előadást követően.

A kérdőívek kiértékelése megtörtént, összesen 87 meghívott válaszolt a kérdésekre. Általánosságban elmondható, hogy a Balaton régióhoz fűződő első gondolatként jellemzően a "nyári üdülés", a "víz - fürdés" jelent meg, de megfigyelhető a bor, a borünnepek nagyarányú megemlítése is. A prezentáció után számos résztvevő megjelölte a négy évszakos kikapcsolódást, a wellness lehetőségeket, a borkultúrát és a természeti szépségeket is, a jó vízminőség és a családi üdülés pedig továbbra is megjelent a válaszok között.

A szakmai rendezvény házigazdái bíznak abban, hogy a Nagy Magyar Turizmus Nap is hozzájárul ahhoz, hogy a Balaton régió második legjelentősebb küldőpiacán, Ausztriában megváltozzon, kibővüljön a Balaton régió imázsa, és egész éves desztinációként az elkövetkezendő időszakban több osztrák turista érkezzen a Balaton régióba. 
2011-ben Ausztriából cca. 53.000 turista cca. 205.000 vendégéjszakát töltött el a régióban.

Az esemény hangulatát jól tükrözik az ott készült fényképek, melyek közül ízelítőnek néhányat mellékelek, fogadjátok őket szeretettel!

DSC_7575.jpg

DSC_7630.jpg

DSC_7650.jpg

Szólj hozzá!
Címkék: előadás

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonabalatonon.blog.hu/api/trackback/id/tr434834321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása